Палата №6 (2009)

Руски филм по мотивима великог Чехова до кога сам дошао захваљујући својим руским везама.
Ово је права посластица за једног оваквог псеудофилозофа. Расправе о животу, смрти, бесмртности, души, смислу и бесмислу. То је оно што волим да гледам и оно што очекујем од правог руског филма. Не интересују ме летећа створења из државе Мордор, не интересују ме хобити и Потери, не интересују ме снајперисти који пуцају на трогодишње терористе.
Документаристички приступ и камера, невероватно реалан приказ душевних блесника и сјајна прича чије темеље је поставио Чехов. Рецепт за сјајно филмско искуство.
Доктор Рагин, који се већ дуже време не сналази најбоље међу људима и који је особењак, почиње да се интересује за новопридошлог пацијента који пати од маније гоњења, али показује ванредно високу интелигенцију и оригиналну животну филозофију. Тај младић, Громов и доктор Рагин проводе све више времена у разговорима, и ти разговори имају несумњив утицај на доктора. Тај утицај је толико јак, да ионако чудан доктор, постаје још чуднији. Постаје друштвено неприхватљив. И он завршава у лудници са својим пацијентима.
Онај ко воли овакав тип филмова у коме се мало дубље отварају нека филозофска питања, уживаће, онај ко верује у тв хапшење Бин Ладена од стране Фока, може слободно прескочити.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s