Муке по Гујону

Дана 1. децембра, лета Господњег 2017. године, имали смо прилику да сведочимо томе колико је прекоокеански Левијатан, оличен у телевизији Н1, бесан и љут на све оне који се дрзну да помажу Србима.

 

Арно Гујон, човек који је за Србе на Космету учинио више него све српске власти још од средњег века, био је изложен бестијалним нападима једне од безимених Левијатанових службеница. Ти напади су били такви да је сваког човека који има нешто стида у себи, било срамота док је слушао тај бедни наступ једне нижеразредне службенице Новог светског поретка.

Емисија се претворила у једну врсту кафкијанске истраге против мученог Француза из Гренобла, чији је велики грех то што по свету не проноси америчку верзију истине о Србима и Космету. Други грех је тај што Арно није припадник ниједног покрета који финансира Левијатан и што вероватно није претерани љубитељ главосеча из Даеша, или неких сличних нихилистичких друштвених појава.

Није госпоџу водитељку интерсовао положај Срба на Косову нити било шта у вези са тим. Она је имала јасан задатак. Тај задатак био је покушај дискредитације једног човека који се дрзнуо да гурне прст у око западним фабрикама лажи. А, тај покушај је био толико  површан и невешт, да је зла намера јасна, чак и просечном српском конзументу риалити програма. Ма јел могуће да Србима помаже човек који се залаже за нормалну Европу, за Европу без корпоративних окова и за Европу традиције? Да је западна иследница копала дубље, можда би дошла и до податка да је оптужени Француз, не дај боже, присталица суверенистичке политике генерала Де Гола. Но, срећом, тужитељка се зауставила на тврдњи да постоје неке гласине, да је Арно својевремено био регистрован на неком сајту који је можда чак дигао глас и против недодирљивих истина које производи покрет дугиних боја.

Ах, фуј, бљак, ми, Срби са Космета не желимо да нам помаже неко ко није свим срцем и гузом уз све вредности западног, корпоративног капитала. Спалићемо све школе и куће које је обновила његова хуманитарна организација. Ко је он да нам се шири овде, а није недвосмислено подржао Прајд?

Сироти Арно је господски и смирено одговарао на ове идиотарије западног тужиоца. Покушавао је објаснити да је његов хуманитарни рад изнад некаквих уских политичких гледишта  и да су га на помоћ Србима подстакле слике погрома из марта 2004 године. Ах, грешка наивко, над Србима се не може извршити злочин. Па зар толико ништа не знаш, господине Француз?

Ово ислеђивање, на коме би и Кафка позавидео, трајало је око десет минута. У тих десет минута могли смо видети сву анималност и мржњу коју западне инсталације осећају према сваком човеку који мисли својом главом. Замислите, Француз, а не мрзи Србе. Па то је чиста јерес. Зато су кербери тако бесомучно и зарежали на Арноа.

Нажалост, госпођа која је ислеђивала Гујона није једина која се гнуша онога што он представља. Арно је сметња читавој палети ликова из другосрбијанске школе мишљења. Свима који леба једу од самопотирања и србофобије, природно, мора сметати човек Европе који руши конструкције и фикције на којима лежи та србофобија.

Зато, дужност је сваког Србина да на сваки начин, свако у складу са својим могућностима, пружи подршку овом легитимном наследнику Арчибалда Рајса.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s